Bakaliowe Rozkosze

Pasta śliwkowo-fasolowa z cebulą

Pasta śliwkowo-fasolowa z odrobina cebuli – ciekawa propozycja kanapkowa

Składniki:

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 cebula
  • 0,3 kg śliwki suszonej, kalifornijskiej
  • szczypta soli, pieprzu
  • 1 łyżeczka jałowca, goździków, ziela angielskiego, majeranku
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

  1. Na patelni należy zeszklić drobno posiekaną cebulę wraz z przyprawami. Jak cebula będzie gotowa należy usunąć ziarna przypraw.
  2. Następnie wszystkie składniki należy zmiksować, aż powstanie gęsta pasta

Z oferty Bakaliowych Rozkoszy – śliwka kalifornijska, pieprz czarny mielony, jałowiec owoc, goździki całe, ziele angielskie, majeranek, liście laurowe